De ce este un design simplu al site-ului mai bun?

Minimalismul este foarte popular în prezent. Mulți oameni reduc obiectele de care au nevoie, câștigă o claritate mai mare în viața lor prin posesia unor mai puține lucruri și caută mai multe modalități de a minimaliza totul. Ce are acest lucru de-a face cu site-urile web? La fel ca în restul vieții, minimalismul poate fi o îmbunătățire pentru site-urile web. Optarea pentru un design mai simplu poate oferi numeroase beneficii care vor ajuta afacerea să aducă noi clienți potențiali și să prospere.

Mai ușor de navigat pentru vizitatori

Cu un design simplu, este mult mai ușor să navigați pe site-ul web și să găsiți informații. Există mai puține lucruri pe site, astfel încât este mai ușor să știți unde să căutați pentru a găsi ceva specific. Vizitatorii nu se vor simți confuzi în timp ce încearcă să găsească informații sau produse care le interesează. Când sunt mai probabil să găsească ceea ce au nevoie, sunt mai probabil să devină clienți. Ușurința de navigare îi ține și pe site, ceea ce crește șansa ca ei să facă o achiziție.

O experiență mai bună pentru utilizator

Un design simplu al site-ului oferă o experiență mai bună pentru vizitatori. Experiența utilizatorului este crucială, deoarece o experiență proastă va face ca vizitatorii să părăsească site-ul imediat și să caute informațiile sau produsele de care au nevoie în altă parte. Acest lucru înseamnă că clienții potențiali vor părăsi site-ul și se vor putea duce pe site-ul unui concurent. Cu un design simplu, nu este atât de mult care poate merge prost și nimic nu distrage vizitatorul sau îl îndeamnă să achiziționeze ceva, deci sunt mai probabil să rămână pe site.

Păstrează concentrarea pe conținut

Conținutul este punctul de plecare al tuturor eforturilor depuse pentru a crea site-ul în scopul încurajării vânzărilor. Însă, dacă design-ul site-ului este prea aglomerat, vizitatorul nu se va concentra pe conținut. Vor încerca să găsească ceea ce caută sau vor fi copleșiți de tot ceea ce se întâmplă pe site și se vor îngrijora că site-ul nu are ceea ce caută. Un design simplu păstrează concentrarea pe conținut, făcând mai ușor pentru vizitatori să găsească ceea ce au nevoie. Gândiți-vă doar la site-urile de știri care sunt pline cu reclame și nu poți vedea articolul din cauza reclamelor îngrămădite.

Mai bun pentru optimizare

Site-urile web care se încarcă rapid sunt clasate mai sus în rezultatele căutării motorului. Vizitatorii doresc să poată vizualiza site-ul imediat, nu să aștepte ca totul să se încarce. Dacă un site se încarcă încet, este posibil ca vizitatorii să revină la căutare și să încerce un alt site web. Deoarece motoarele de căutare doresc să direcționeze căutătorii către site-uri care le vor fi de ajutor, motoarele de căutare nu vor clasa un site web în mod deosebit dacă vizitatorii nu rămân pe el.

Mai puține probleme la încărcare

Când există o cantitate mare de conținut de încărcat, mai ales multe videoclipuri sau imagini, va dura mai mult timp pentru ca site-ul să apară. Pe lângă acest lucru, cu cât este mai mult de încărcat, cu atât este mai probabil să existe probleme în timpul încărcării. Când fotografiile sau videoclipurile nu se încarcă, acest lucru poate afecta negativ experiența utilizatorului. În plus, arată rău să aveți un site care nu se încarcă corect. În schimb, un design minimal este mai ușor de încărcat pe orice dispozitiv, asigurându-se astfel că clienții sunt mai probabil să rămână pe site.

Mai ușor de întreținut site-ul web

Site-ul web trebuie întreținut în mod regulat. De obicei, acest lucru nu este ceva la care dezvoltatorii se uită în mod entuziast, din cauza complexității site-urilor web. Site-urile mai simple sunt mai ușor de întreținut, există mai puține șanse ca ceva să meargă prost în timpul întreținerii și întreținerea poate fi făcută rapid, deoarece este mai puțin de făcut. Prin optarea pentru un design minimal și făcând întreținerea mai ușoară, este posibil să vă mențineți site-ul și să vă asigurați că vizitatorii întotdeauna au o experiență bună.

Mai ușor de creat un design adaptabil

Vizitatorii de astăzi nu verifică doar site-urile pe calculatoare și laptopuri. Cei mai mulți (aproximativ 85%) folosesc smartphone-uri și tablete, iar acestea vin într-o gamă largă de dimensiuni. Cu design-uri complexe ale site-urilor, poate fi dificil să creați un design adaptabil care arată bine pe toate dispozitivele și care este în continuare utilizabil pentru vizitatori. Când designul este simplu sau minimalist, crearea unui site adaptabil (responsive) devine mult mai ușoară și vizitatorii vor avea aceeași experiență de fiecare dată când vizitează, indiferent de dispozitivul pe care îl folosesc.

Site-urile web de astăzi sunt adesea prea complicate fără un motiv întemeiat. Acest lucru poate cauza o varietate de probleme, inclusiv întreținerea, încărcarea și experiența utilizatorului. Pentru a crea cea mai bună experiență pentru utilizator și pentru a vă asigura că vizitatorii întotdeauna găsesc informațiile de care au nevoie, un design simplu al site-ului este o alegere mult mai bună. Deși există mai puține lucruri pe fiecare pagină, acestea pot fi mult mai puternice și pot ajuta la atragerea mai multor clienți potențiali pentru afacere.

Distribuie articolul

Ești interesat de o colaborare cu Ottoweb?

Contact

Completează formularul de contact, iar noi vom reveni în cel mai scurt timp posibil cu un telefon sau e-mail.